Investeringen

De kosten voor het buitenbad zijn duidelijk vele malen hoger dan de inkomsten en daarom moest er een plan komen om sluiting van het zwembad te voorkomen. Een plan dat niet weersafhankelijk is en waardoor we ook het hele jaar door inkomsten genereren door meer bezoekers te trekken. Met de komst van een blotenvoetenpad, bewegingstoestellen voor volwassenen en twee airtrampolines in 2016 die door fondsenwerving (60.000 euro) mogelijk werden gemaakt, was Stichting Zonnewater positief gestemd over instandhouding op lange termijn.

Deze faciliteiten sluiten naadloos aan op de visie van de stichting om activiteiten te ontwikkelen die de gezondheid bevorderen. Het blotevoetenpad vormt daarbij de grote trekpleister dat bovendien een originele activiteit is voor schoolreisjes, kampen, een kinderfeestje, familiedag, groepsuitje of als aangename onderbreking tijdens een wandel- of fietsroute. Helaas hebben we na een jaar geconstateerd dat deze investering nog niet het gewenste effect heeft gehad.

Het Hessenbad heeft subsidies aangevraagd bij de gemeente, de Europese Unie en andere fondsen. Daarmee kunnen we de techniek vernieuwen, het bad nog beter geschikt maken voor iedereen (dus ook voor gehandicapten en kinderen) en de kosten voor energie drukken. Daarmee krijgen we een beter, veiliger en goedkoper bad.In maart 2018 ontvangen we hierover uitsluitsel. Maar ook al valt dat positief uit, dan zijn we er nog niet. Daarmee hebben we weliswaar het noodzakelijk onderhoud voor de komende jaren weer op orde maar dan nog blijven de jaarlijkse kosten hoger dan de inkomsten.

Lees verder