Zorgbad Zonnewater

De geschiedenis van Zorgbad Zonnewater

De geschiedenis van Zonnewater gaat terug tot 1967. In dat jaar opende Stichting zwembad en manege Zandewierde aan de Keppelseweg in Hummelo haar deuren met een gecombineerd aanbod paardrijden en zwemmen voor gehandicapten. Een kleine twintig jaar later gingen manege en zwembad juridisch ieder hun weg. Aangescherpte regelgeving maakte nieuwbouw nadien al snel noodzakelijk. Effectieve fondsenwerving bracht voldoende geld op voor zowel een nieuw zwembad als een nieuwe manege. De manege werd gevestigd in Nieuw-Wehl. Op 5 februari 2003 ging aan de Monumentenweg de eerste paal de grond in voor Zorgbad Zonnewater. Sinds de opening op 6 februari 2004 heeft een groeiend aantal patiënten, bezoekers en verwijzers hun weg naar Zonnewater gevonden.

Zorgbad Zonnewater met een watertemperatuur van 33 °C biedt: watertherapie, ontspanningstherapie, balanstherapie, Oefentherapie Cesar, beweegtherapie en reuma netwerk, en is gericht op baby’s van zes weken tot jongeren tot 17 jaar en volwassenen met aandoeningen als lichte stramheid in gewrichten tot verstandelijke of psychische handicaps. Uit het brede en gespecialiseerde zorgaanbod kunnen veel combinaties worden gemaakt met of in vervolg op fysiotherapiebehandelingen. Met verschillende zorgverzekeraars zijn contracten gesloten van waaruit behandelingen worden vergoed.

Zonnewater biedt aangepaste faciliteiten en extra zorg. Een positieve en veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding staan voorop. De programma’s zijn naast behandelingen gericht op plezier en zelfstandigheid in bewegen. De afdeling Kids biedt onder meer baby- en peuterzwemmen, lessen Zwem-ABC en de zwemclub Zonnekids.

Zonnewater werkt nauw samen met tal van specialisten op terreinen als diabetes, revalidatie en kinderfysiotherapie. Ook met een aantal instellingen zelfstandig of begeleid wonen, mantelzorgers en huisartsen heeft het zorgbad goede banden. In het Azora-verpleeghuis Antonia in Terborg heeft Zonnewater een volwaardige toekomstbestendige partner om de professie op het gebied van beweegprogramma’s voor diabetici verder te ontwikkelen.

Als Erkend Leerbedrijf biedt Zonnewater stage mogelijkheden voor diverse beroepsopleidingen.

Zorgbad Zonnewater

Monumentenweg 34
6997 AH Hoog-Keppel
Telefoon     (0314) 38 11 00
E-mail         info@zonnewater.nl
Internet      www.zonnewater.nl