Recreatief zwemmen

Een bezoek aan het prachtig gelegen Buitenbad Hessenbad betekent voor iedereen veel plezier hebben en kunnen ontspannen in en om het water. In de buitenlucht op allerlei manieren lekker bezig zijn met spelen, zwemmen en ronddobberen of om op het terras of de ligwei gewoon te genieten van de zon. Vooral gezinnen voelen zich hier thuis en waarderen de prettige sfeer op deze overzichtelijke en daardoor veilige zwemaccommodatie.

Ouders met peuters en kleuters zoeken vooral het rustige gedeelte van het terrein op, waar de kleintjes in en rond het peuterbadje veilig hun gang kunnen gaan.

Hier zijn ook een aantal speltoestellen geplaatst. Bij het ondiepe bad bevinden zich de twee glijbanen en hier kan volop gegleden, gespetterd en gespeeld worden. Het diepe bad is alleen toegankelijk voor degenen die minimaal in het bezit zijn van het A-diploma. Dan is het vertrouwd genoeg om als ‘bommetje’ het water in te springen of vanaf de kant van de startblokken het water in te duiken. Tijdens de recreatie uren mag er, zolang het niet te druk is, in het water naar hartenlust worden gespeeld met matten, ballen en andere materialen. De toezichthouders zien toe op ieders veiligheid en voorkomen risicovolle situaties.