Zwem-ABC

Tijdens de zwemlessen voor het Zwem-ABC leren kinderen alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in zwembaden en open water. Uw kind moet zichzelf kunnen redden als het in het water terecht komt. De veiligheid en vaardigheid van uw kind in het water loopt op met het behalen van de drie opeenvolgende diploma’s.
Ons advies is om op 4 à 5 jarige leeftijd te starten met zwemles voor het A-diploma.

Tijdens de fase van watergewenning leren de kinderen op een speelse manier met het water om te gaan. Gaandeweg wordt op deze manier ook de beginselen van het zwemmen (drijven, stuwen, draaien) bijgebracht, gevolgd door de zwemtechnieken. In Hoog-Keppel gebeurt dat in het warme water van Zorgbad Zonnewater. Op het moment dat uw kind er zwemtechnisch gezien klaar voor is  om lengtebanen te gaan zwemmen en conditie op te doen, bieden wij u de mogelijkheid deze lessen in het Hessenbad te volgen. Dit gebeurt mede in overleg met u.

Ook de kinderen die vorig jaar in het Hessenbad hebben gelest en in het zomerseizoen het oefenen voor het diploma  C willen vervolgen, zijn uiteraard van harte welkom. Dat geldt eveneens voor kinderen die in een ander zwembad lessen hebben gevolgd. Bij aanmelding graag het niveau aangeven of een reeds behaald diploma vermelden. In principe wordt er 2 x per week 30 minuten les gegeven, op maandag en woensdagmiddag van 16.00 tot 16.30 uur.